Какво да очаквате от различните компресори за климатици?

Компресорът е важна част от всеки климатик. Той е така нареченото „сърце на климатика“, без което уредът няма да функционира правилно.

В днешната ни публикация ще ви запознаем с това какво да очаквате от различните видове компресори за климатици на fluid62.com.

Тъй като със сигурност не сме професионалисти в тази област – избрахме да ви представим един екип от хора, които със сигурност са и затова има редица доказателства. Става дума за небезизвестната фирма у нас – fluid62.com. На този уеб адрес можете да се запознаете по-подробно с нея, с това какви сертификати е заслужила през годините и с какво може да ви бъде от полза. Нашият съвет е да се доверите на професионалистите в нея, за каквото и да било. Що се отнася до различните видове климатици обаче – те се определят от вида на компресора, който използват и е редно вече да ви запознаем с тях.

От fluid62.com разбираме, че въпреки петте познати модела компресори – всъщност работата на всички тях се свежда до едно единствено нещо, а именно – премахване на топлинното натоварване на хладилния агент на парите от изпарителя на системите за климатизация. Съвсем възможно е това да не ви говори кой знае колко много, особено, ако за първи път се сблъсквате с тази сфера на знания за устройството и работата на един климатик. За разлика от повечето фирми, които се занимават с препоръчване на компресори за климатици и сервизни услуги на уредите – от fluid62 в София наистина могат да ви бъдат полезни. Доказателство за това е тяхното признание съгласно Регламент (ЕО) №842/2006г., което им позволява да извършват монтаж, сервиз и поддръжка на хладилни и климатични инсталации и термопомпи, съдържащи над 3кг. флуорирани парникови газове.

Какво да очаквате от различните компресори за климатици?

Но нека сведем разговорът обратно до простосмъртния език, който използваме, за да ви представим какво можете да очаквате от петте различни вида компресори за хладилници.
На първо място ще ви запознаем с най-ранния компресор, който и до днес се радва на широко приложение. Става дума за т.нар. Бутални компресори за климатици. Те се характеризират с изключително елементарен начин на работа и представляват цилиндър, в който нагоре и надолу се движи бутало. По този начин накратко се постига ефекта, който е предназначен за компресорите. Останалите четири вида биват Спирателен, Винтов, Ротационен, Центробежен. Ако искате да научите повече за тях и това кой би бил най-удачния избор за вас и вашия климатик – посетете fluid62.com, за да разберете.

You may also like...